Waarom deze 4 jonge advocaten een topkantoor verlieten om voor zichzelf te beginnen

Gepubliceerd op BusinessInsider.nl

Vier dertigers verlieten anderhalf jaar geleden het internationale topkantoor Freshfields om hun eigen advocatenpraktijk op te zetten: Vriman M&A Lawyers.

Business Insider bezoekt hen in Amsterdam. Waarom verlieten zij het Chelsea FC van de juridische wereld?

“Onze pakken liggen gewoon in de kast hoor”, zegt Jan Vriesendorp, casual gekleed, wijzend naar de kast. “Als we een afspraak hebben, doen we die zeker aan.”

Op het eerste gezicht is Vriman geen typisch advocatenkantoor. Naast een informele kledingstijl, die kennelijk transformeert naar formeel zodra de klant in het zicht is, ligt het kantoor midden in Oud-Zuid. Een groot contrast met de Amsterdamse Zuidas, waar concullega’s op de duurste vierkante meters van het land gegroepeerd zitten in hoge glazen torens.

Ver verwijderd van hun vakgenoten zijn ze overigens niet, het hoekpand ligt op twee minuten loopafstand van het zakendistrict.

Vriman is een nieuwe boutique, zoals kleine nichekantoren in de advocatuur worden genoemd, en werd in februari 2016 opgericht door Jan Vriesendorp, Bas Mees en Marius Ankum (vandaar de afkorting Vriman). Later sloot ook Menno Verboom aan. In totaal dus vier partners. “En een uitstekende secretaresse”, aldus Mees.

Het volledige artikel is hier te vinden.